L’ajuntament de Terrassa contrari a la llibertat incondicional i immediata d’en Franki

Ahir s’aprovaven diverses mocions més de solidaritat amb en Franki, com a Ripollet, Cerdanyola del Vallès o a Cardedeu en la que, com detalls “curiosos”, ICV s’abstenia i el PP votava a favor. En aquestes s’exigeix la llibertat immediata i sense condicions del veí de Terrassa. En canvi, l’Ajuntament d’aquesta ciutat va pronunciar-se a favor de la sortida no-política a la que s’aferra la Consellera Tura, la del 3r grau, eludint així les responsabilitats polítiques pròpies en un cas en el que negar el seu caràcter polític és cosa de cínics.

Concentració de tres-centes persones davant del ple
 
Imatge de mostra

 

El SAT (Solidaritat Antirepressiva de Terrassa ) va convocar ahir, dijous 29, una concentració davant del ple de Terrassa (en podeu veure el vídeo que publica vilaweb clicant aquí ).

Concentració a València per la llibertat d’en Franki

Unes quaranta persones s'han concentrat aquest matí a les portes de la facultat d'Història de la Universitat de València per denunciar que Francesc Argemí, Franki, ja porta més de 30 dies segrestat a la presó espanyola per ultratge a la bandera. Els assistents han desplegat una pancarta i han repartit informació del cas mentre cridaven lemes solidaris. Vigilats per un desproporcionat dispositiu de la Policia Nacional espanyola, els diferents col·lectius convocants han expressat la seua voluntat de no cessar la mobilització fins que en Franki no torne a casa."

Imatge de mostra

Amic Sebastià

Hem tingut el gran plaer de compartir moments històrics amb tu. Victòries i alguna derrota. Però dins nostre, molt més que tot això, ens quedarà per sempre en el record una gran persona, un extraordinari lluitador: un company, un amic.

Expressem el nostre més sentit condol per a la família i amistats. 

Perdem un dels grans, que tanta llum i força ens ha donat.

Fins sempre, Sebastià, 

Alerta Solidària

Nota de llibertat.cat: clicant aquí

La Guàrdia Civil assetja els assistents a una assemblea d’Endavant

Alerta Solidària denuncia, per segon cop en aquest mes de maig, l’actuació de la Guàrdia Civil.

Un nou cas de repressió política 

Com succeí el passat 2 de maig, quan la Guàrdia Civil registrà un autocar de membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans , aquest cap de setmana el torn ha estat per a membres de l’organització política Endavant (OSAN) .

Reproduïm la nota de premsa d’Endavant denunciant i descrivint el fets. Exigim al la Conselleria de Governació i la Delegació del Govern espanyols una explicació de la present campanya d’assetjament polític a l’Esquerra Independentista.

Nota d’Endavant (OSAN): Assetjament a Benicàssim durant el cap de setmana del 24 i 25 de maig

Detingudes dues solidàries amb en Franki a Sabadell

Dues persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra quan realitzaven una acció en solidaritat amb en Franki de Terrassa. Les solidàries s'havien penjat a les 7 del matí del pont de la Rambla Ibèria de Sabadell, amb una pancarta que convocava a la concentració de dijous 29 de Maig a les 20:00 a Terrassa, amb motiu del ple municipal. Les detingudes han estat traslladades a les 11 a la CME de Torreguitart, a la Ctra. de Castellar (al nord de Sabadell) i hi ha convocada una concentració de suport immediata a les portes de la comissaria. És important l'assistència de totes! Vine i solidaritza't!

La repressió mai ens tallarà les ales!

 

Presentat el manifest en defensa dels col•lectius antirepressius bascos

En motiu d’un nou macro-judici contra organitzacions polítiques de l’Esquerra Independentista basca a Madrid, i en concret, ara que el torn passa per jutjar les organitzacions antirepressives Askatasuna i la històrica Gestoras Pro-Amnistia, la societat civil d’arreu de l’Estat ha emès un posicionament conjunt de gran importància.

Des dels Països Catalans s’hi ha adherit Alerta Solidària, l’Acción dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (ACAT), l’Associciació Memòria Contra la Tortura (AMCT), l’Observatori del Sistema Penal i dels Drets Humans (OSPDH), el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), entre altres. 

Presentat al Casal Independentista de Gràcia, La Torna

Presentació del Protocol d’Istanbul a la UAB

L’eina tècnica, el Protocol d'Istanbul , de capacitació professional, editada per les Nacions Unides fa vint anys, té ja una edició en català gràcies a l’Associació Memòria Contra la Tortura.

Presentat el divendres passat a l’Ateneu Barcelonès, aquest dijous Alerta Solidària organitza la seva presentació a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Dijous 22 de maig – Aula Magna de Dret

11 hores, passi del vídeo “Silenci, aquí es tortura”

11’35, ponència sobre la situació actual de la tortura a càrrec de Xavier Pellicer, membre d’Alerta Solidària.

12’05, ponència a càrrec de Ramon Piqué, professor de la facultat de traducció i interpretació de la UAB i membre de l’Associació Memòria Contra la Tortura.

I ponència de Begonya Casado, advocada del Col·lectiu Caia Afrània, ex-membre de l’Assemblea de Dret i membre de l’Associació Memòria Contra la Tortura.

 
Aquesta presentació donarà lloc, l’endemà a l’acte de solidaritat amb el moviment antirepressiu basc en motiu del macrojudici polític que està patint a Madrid. Per més informació cliqueu aquí.

Gestoras Pro-Amnistia està sent jutjada a Madrid: solidaritat des dels Països Catalans

En motiu dels macro-sumaris iniciats a l’Audiència Nacional en contra del Poble Basc, en concret contra les diferents organitzacions del Moviment Basc d’Alliberament Nacional, aquests dies comptem als Països Catalans amb membres de la sectorial antirepressiva basca.

Des d’Alerta Solidària, organització germana de Gestoras Pro-Amnistia i Askatasuna, organitzem i participem en la solidaritat i us convidem a assistir a dos actes de suport que tindran lloc demà (dijous 22) a Barcelona i divendres (23) a la UAB.

Els 24 activistes detinguts aquest matí són a la comissaria d’Esplugues

La lluita contra el Pla Caufec posa la directa i la repressió també. En tres dies, les obres de destrucció de la vessant sud de Collserola han estat aturades. Dilluns van ser 4 activistes que van ser identificats i desallotjats pels Mossos. Dimarts, 8 persones més. Aquest cop, els Mossos se’ls endugueren detinguts i fins avui (dimecres 21) no han quedat en llibertat. I avui, dimecres, 24 persones han reprès la dinàmica no violenta i s’han encadenat a tractors i maquinària. Els Mossos les han detingut a totes.

Concentracions i manifestació aquest dissabte 

Els membres de la inesgotable campanya contra el pla Caufec, o “Porta BCN”, tenen prevista una nova mobilització, que promet ser sonada, aquest dissabte, 24 de maig. Sortirà a les 18 hores de la plaça de l’Ajuntament. El crit en defensa del territori serà acompanyat de la solidaritat cap a totes les persones represaliades en aquesta lluita així com amb el veí de Terrassa, en Franki, en presó des del 28 d’abril.