Entrevista a Xavi Oñate, represaliat de Barberà del Vallès per “Injúrias a la Corona”

Llibertat.cat , un dia més, posa a la nostra disposició una entrevista per tal de conèixer de ben a prop la repressió política que afronta la militància independentista i revolucionària. En aquesta ocasió, l’entrevistat és Xavier Oñate, membre de l’Ateneu Popular de Barberà del Vallès i, malauradament, represaliat número 24, amb imputacions per “injurias a la Corona” . Us facilitem l’entrevista tot seguit que podeu llegir també en la web original clicant aquí .

Alhora, us recordem que avui (30 de juliol), a partir de les 17 hores hi haurà parada informativa a la plaça de la Vila i després, a les 20h, tornarem a assistir al ple municipal.

Imatge de mostra

 

 

"Des del primer moment les candidatures han mostrat suport i ajut, destacant l’empenta de Badia"

Les setze persones acusades de cremar fotos del rei a Girona seran jutjades el dia de Sant Narcís

Notícia publicada a Llibertat.cat

La portaveu dels encausats, Núria Brugada, va informar durant el sopar solidari que se'ls havia informat ahir al matí que el  propoer 29 d'octubre (diada de Sant Narcís) es faria el judici a Madrid, a l'Audiència Nacional espanyola. Brugada va explicar que els encausats tenen la intenció de declarar el que ja han declarat 'els altres cops'; que van cremar les fotos en un acte de solidaritat pels primers processats i que ho tornarien a fer com a senyal de rebuig a la monarquia espanyola.

D’altra banda, cal remarcar que el sopar popular i solidari , que l’Ajuntament volia impedir, va aplegar més de cent persones.

Se celebrarà el sopar solidari tot i que el consistori gironí hagi denegat el permís

Notícia publicada a Llibertat.cat

Els col·lectius Plataforma Aturem la Guerra, Encausats per la crema de fotografies del rei, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas i Grup de Suport a en Franki celebraran aquest vespre el sopar popular i solidari a la plaça Ovidi Montllor (Plaça Constitució) tal i com tenien previst tot i que l’Ajuntament de Girona els ha denegat el permís quatre dies abans de la seva celebració. L’argument del consistori per denegar el permís és evitar “donar una mala imatge de cara al turisme” i perquè els carrers no es converteixin en “menjadors populars”, segons els va comunicar telefònicament un funcionari de l’Ajuntament.

A partir de les 9 del vespre i s’espera la participació d’un centenar de persones 

Els Mossos responen amb repressió política selectiva contra la lluita anti-MAT

Reproduïm aquí el comunicat de Maulets Osona on s’explica l’acció dels Mossos d’Esquadra contra un militant independentista de la comarca per la seva vinculació en la lluita contra la MAT.

El passat 15 de juliol una dotació dels Mossos d'Esquadra es va presentar al domicili d'un militant de l'Assemblea de Maulets d'Osona amb una citació policial per anar a declarar l'endemà a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic, afirmant que no li calia advocat. Se l'acusa d'una falta de danys contra els fonaments d'una de les torres de la MAT a la comarca d'Osona.

Jornades solidàries amb dos independentistes de Lleida condemnats per un mural polític i que es tanc

Van ser condemnats a cinc dies de treballs a la comunitat per haver pintat un mural commemoratiu dels 300 anys de la caiguda de la ciutat.

Dos independentistes, compromesos amb les lluites socials a la ciutat i militants de l’Assemblea de Joves de Lleida , es tancaran el cap de setmana del 26 i 27 de juliol a l’església de Sant Llorenç per denunciar el caràcter polític de la condemna que se’ls va imposar per pintar un mural commemoratiu dels “300 anys d’ocupació i de resistència dels Països Catalans”.

Imatge de mostra

 

L’Audiència Nacional arxiva el cas de l’antimonàrquic tarragoní que cremà el retrat del rei espanyol

Amb una interlocutòria emesa pel magistrat Ismael Moreno Chamarro, jutge del Jutjat Central d’Instrucció núm. 2 de l’Audiència Nacional, aquest tribunal polític espanyol dóna per tancada la causa oberta contra Santi Fortuny. A més, la causa oberta contra els dos menors veïns d'El Morell està actualment en arxiu provisional a l'espera que la fiscalia es pronunciï. Aquestes novetats suposen un gir de 180º en l'estratègia repressiva i per això, Alerta Solidària ha transmès, en roda de premsa, les consideracion que us adjuntem.

Imatge de mostra

 

Celebrada una roda de premsa al Casal Popular de Tarragona “Sageta de Foc”.

Hi han participat per Alerta Solidària, la seva portaveu Eva Pous, l’advocat del Col·lectiu Fontanella Carles Perdiguero i el represaliat, veí de Tarragona, militant d’Endavant i membre de l’Esquerra Independentista del Camp, Santi Fortuny.

Condemnats de nou els dos antimonàrquics Jaume Roure i Enric Stern

L’Audiència Nacional no ha decebut ningú. Sense sorpreses, la farsa del judici que hem hagut de viure per segon cop ha acabat amb una sentència calcada a l’anterior. En Jaume i l’Enric han estat condemnats a 2.700 € de multa pel delicte d’injúries a la Corona.

Vint-i-dos antimonàrquics més a l’espera

Les portes resten obertes ara a continuar endavant amb la repressió selectiva en la que els Mossos d’Esquadra s’han destacat en la delació mitjançant fitxers polítics il·legals que els senyors Delort, Boada i Saura neguen que existeixin.

Alerta Solidària denuncia el caràcter polític de tot el cas, especialment greu si es té en compte que ha estat promogut des del primer dia per un interès mediàtic que pretenia reforçar la simbologia espanyola a casa nostra i que, amb complicitat absoluta del govern de la Generalitat de Catalunya, està comportant la persecució i càstig contra catalans compromesos amb la llibertat dels Països Catalans.

Demanen cinc dies de treballs per a la comunitat als solidaris de Franki a Lleida

Notícia publicada a Llibertat.cat

El judici celebrat ahir (8 de juliol) als Jutjats de Lleida, va finalitzar amb la petició de la Fiscalia de condemnar els dos independentistes a 5 dies de treballs per la comunitat. Durant la vista, els imputats han reconegut ser els autors del mural.

Una pintada mural 32 metres de llargada a la canalització del Segre reclamant la l’alliberament del terrassenc Francesc Argemí -més conegut per Franki-, empresonat després de ser condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per “ultraje a la bandera” espanyola.

Absolts els dos sabadellencs de la petició d’un any de presó per solidaritzar-se amb en Franki

Ahir, 8 de juliol, el jutjat número 1 de Sabadell ha absolt a les dues solidàries que es van penjar el passat 26 de maig al pont de la Rambla Ibèria de Sabadell per demanar la llibertat d'en Franki de Terrassa.

El passat 26 de maig dues solidàries es van penjar a Sabadell en suport a en Franki  de Terrassa durant unes tres hores. Cap a les onze del matí van ser despenjades i detingudes pels Mossos d'Esquadra i van restar més de sis hores a comissària. Després de declarar a jutjats la fiscalia va efectuar una petició d'un any de presó per resistència i desobediència.

Dos lleidatans seran jutjats per haver pintat un mural de suport a Franki

Notícia publicada a Vilaweb.cat

L'Assemblea de Joves de Lleida ha convocat una concentració de suport demà al matí

Demà matí jutgen dos joves lleidatans acusats d'haver pintat un mural de trenta-dos metres de llargada a la canalització del Segre que reclamava la llibertat de Francesc Argemí, 'Franki' , el terrassenc empresonat per 'ultratge' a la bandera espanyola. La denúncia la va interposar la guàrdia urbana, que va identificar els joves, membres de l'Assemblea de Joves de Lleida , i els va comunicar que els denunciaria.