Censura i intimidacions al Camp Nou

El passat dimecres 24 de març, durant el partit del Barça contra l'Osasuna que és va disputar al Camp Nou, un grup de persones van penjar diverses banderoles, com fan habitualment als partits de futbol, amb diferents reivindicacions. Entre elles hi havia dues estelades, una banderola contra el cementeri nuclear i una última que reclamava la veritat sobre la mort del basc Jon Anza, concretament posava "JON ANZA, QUÈ LI HEU FET? prou terrorisme d'estat!" acompanyat de la silueta de la seva cara.

Als vint minuts d'iniciar-se el partit, van arribar uns deu vigilants de seguretat que van arrancar la banderola de Jon, i van obligar als que les havien posat a despenjar les altres i a acompanyar-los, segons ells, per no estar asseguts a les seves localitats.

En arribar als passadissos d'accés a la grada, els esperaven una vintena d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. Els van identificar, van revisar els seus objectes personals i els van comunicar que estaven expulsats del camp. Els agents de la Brigada Mòbil els van traure del camp, i els van retenir una hora més.

Adreçar-se en català a la Guàrdia Civil l’any 2010: 180€

Publicat a Llibertat.cat

Una sentència recent acaba de condemnar una ciutadana catalana a pagar una multa de 180€ per una "falta de respecte a l'autoritat" que es concreta en haver-se dirigit reiteradament en català a uns agents de la Guàrdia Civil, a l'aeroport de Girona.

Tant Òmnium Cultural com la Plataforma per la Llengua, que han assumit la direcció lletrada del cas, interposaran recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Girona, entenent que cal reparar aquesta discriminació lingüística.

La discussió entre la dona condemnada i els agents va començar quan els segons van voler obligar-la a parlar en castellà contra la seva voluntat, cosa que ella va desobeir d'acord amb els seus drets reconeguts legalment.

Igualada i Sant Celoni : solidaritat amb el lleidatà detingut per defensar l’edifici del Roser

Aquest dissabte la campanya de suport al veí de Lleida agredit i detingut mentre protestava pacíficament per la conversió del Roser en un Parador Nacional participarà en actes organitzats per col·lectius d’aquestes dos poblacions

Continuen els actes informatius i solidaris. Aquest dissabte 27 de març, el conflicte de l’edifici del Roser i la campanya de solidaritat “Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució” seran presents a Igualada i a Sant Celoni.

A Sant Celoni el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté organitza una xerrada solidària en que intervindrà en Gerard juntament amb en Jona de l’Eixample i un membre de l’organizació antirepressiva Alerta Solidària. Serà a les 17h al mateix Casal.A Igualada, en el marc dels actes previs a la XV Calçotada Popular, es celebrarà una xerrada informativa del cas Gerard+6, juntament amb els encausats per abatre el toro del Bruc. A les 20h a l’Envelat.

 

Imatge de mostra


 

Vist per sentència el judici contra els estudiants que van denunciar el paper d’ERC

Aquest migdia (dimarts 23) als jutjats de Barcelona s’ha celebrat el judici de faltes sobre danys i deslluïment de béns immobles. El ministeri fiscal ha demanat als set estudiants encausats, una pena de localització permanent de sis dies. On també existia la possibilitat de 7 dies de treballs per la comunitat. La defensa ha demanat l’absolució dels set estudiants al·legant que no hi ha proves suficients per acreditar la participació de falta de deslluïment.

Els fets van ocórrer el 28 d’abril de l’any passat on els estudiants estaven en una concentració davant de la seu d’esquerra, en defensa d’una universitat pública. En un primer moment va ser ERC qui va denunciar els estudiants davant dels agents policials. I més tard es va retirar com a part acusatòria. I el procés va seguir per ofici del ministeri fiscal, tot i això avui han comparegut dos agents actius de la seu d’esquerra com a testimonis.

Nou intent de jutjar 9 estudiants per l’ocupació de la seu d’ERC

Demà al matí, dimarts 25 de març, estan de nou citats a judici els 9 estudiants que, en plenes mobilitzacions per defensar la universitat pública, van participar d’una concentració en la seu d’ERC, responsable últim del procés conegut com Pla Bolonya. D’aquella acció, en va derivar la denúncia d’ERC per danys però mesos més tard se’n va desdir deixant la iniciativa a la fiscalia de l’Estat.

La vista de demà és el segon intent per jutjar els estudiants després que quedés suspès sense data el passat 3 de novembre. Els imputats s’enfronten a una falta de deslluïment de béns immobles.

Alerta Solidària participa i dóna suport a la campanya del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, «més de 100 a judici : Bolonya s’aplica amb repressió ! »

Vist per sentència el judici contra un militant d’Endavant de Barcelona

El passat dijous (11 de març) tingué lloc la vista contra un militant de l’assemblea de Sant Andreu – Nou Barris d’Endavant. L’acusació, que imputava a l’independentista unes pintades contra l’estàtua a Joan Güell situada a la Gran Via amb Rambla Catalunya, va acabar retirant els càrrecs de desobediència tot sol·licitant 3 dies de localització permanent per una falta de deslluïment.

Segons la fiscalia, tres agents dels Mossos d’Esquadra van identificar a prop de l’estàtua al militant d’Endavant i en van deduir la seva culpabilitat. Però un cop a judici, un dels policies va testificar no haver vist l’acusat fent cap pintada, va reconèixer que no tenia les mans tacades de tinta i que no duia cap esprai. Malgrat tot, l’agent, va insistir en que la persona que van veure fent les pintades tenia una figura similar a la de l’acusat i per tant, la fiscalia, tot i no exigir diners per la responsabilitat civil dels suposats danys, va mantenir una petició mínima per falta de deslluïment.

Judici a un militant d’Endavant Sant Andreu-Nou Barris

Demà dijous, 11 de març, es celebrarà un judici en contra d’un militant de l’assemblea de Sant Andreu- Nou Barris d’Endavant. Se l’imputa una falta de deslluïment així com també una falta de desobediència per l’aparició d’un seguit de pintades a una estàtua d’un esclavista que a dia d’avui encara es troba a la ciutat de Barcelona.

Us en mantindrem informades.

El pres anarquista Amadeu Casellas surt de la presó

Publicat a Vilaweb.cat

Li resten els vuit anys complerts en preventiva, que fins ara no havien estat computats com a condemna ferma

El pres Amadeu Casellas ha sortit aquest migdia (9 de març) de la presó, després de vint-i-quatre anys empresonat. Fonts del Departament de Justícia han explicat a VilaWeb que s'ha aplicat la doctrina del Tribunal Constitucional, existent des del 2008, que preveu computar els anys de presó preventiva com a condemna ferma. Així ho va demanar de fer la defensa de Casellas quan el pres va ser traslladat a Girona, segons Justícia. La conclusió va ser que calia restar vuit anys a la pena total, i per tant, que Casellas ja no havia de romandre més a la presó.

 

 

La censura no impedeix l’èxit de les IV jornades per la prevenció de la tortura

La Coordinadora estatal per la Prevenció de la Tortura ha emès un comunicat en què celebra l’èxit de les jornades realitzades aquest cap de setmana a Sevilla malgrat la prohibició de la Diputació.

Per Eva Pous, representant d’Alerta Solidària a les jornades, la censura que forçà el canvi de local (de La Casa de la Provincia a la seu de l’Asociación Pro Derechos Humanos de Andalucía) no impedí la important assistència de gent, vora la vuitantena així com l’elevat nivell de discussió i debat. Membres de la judicatura, professionals mèdics, representants universitaris de diferents àmbits i experts defensors dels drets humans han complert amb la cita que s’inicià a Barcelona el 2006.

30 anys del naixement dels “Comitès”

Tal dia com avui, fa 30 anys, naixien els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, antecedent històric de l’actual Alerta Solidària. En homenatge als companys i a les companyes d’aquella fornada de lluita reproduïm aquí els seus principis que segueixen inspirant la lluita solidària amb les persones represaliades per la seva tasca a favor de la llibertat dels Països Catalans.

 

Imatge de mostra

 

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS DELS CSPC


1. Els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans som un moviment de defensa i suport de tots els independentistes catalans empresonats, exiliats i represaliats per les forces d’ocupació.